Först med innovationerna

 

– På 1920-talet startade morfars far bleckslageri. Sedan introducerade min morfar och hans bror, Svedbergs badrumsskåp med belysning på 60-talet. Två decennier senare grundade pappa Götessons och såg till att datorernas kablage inte hamnade på golvet. Så båda sidorna av släkten har alltid varit hårt arbetande entreprenörer och innovatörer.

Johan Götesson är ambassadör på Götessons och son till Ola Götesson som startade företaget. När han berättar om företaget förstår man snart att de inte är som andra aktörer på marknaden. För Götessons handlar det om att förstå kundernas behov före kunderna. Sedan utveckla en lösning – själva eller tillsammans med designers.
– När pappa drog igång 1984 i ett hörn i en lokal i Dalstorp, tillverkade han trådprodukter som papperskorgar, hatthyllor och diskställ. Men med datorns frammarsch började vi utveckla produkter för en bättre arbetsmiljö på kontoret.

År 1993 skapade Götessons konceptet ”Ett lyft för kontorsmiljön”. Kabeldiket var den första produkten (som även mönsterskyddades). Sedan dess har många nya produkter utvecklats och introducerats på marknaden. Ofta unika i sitt slag avseende både form och funktion. Idag har man utökat sitt tänkande och produktsortiment och riktar sig även till konferens- och hotellbranschen.
– För oss handlar det om att skapa en ergonomisk, bekväm och snygg inredning genom att skapa en helhet av rätt produkter. Gärna i samarbete med inredare och arkitekter.

Vad skiljer er från andra på marknaden? 
– Vi är först med innovationer. Götessons är lite av uppfinnare i branschen. Dessutom är vi bra på att se till helheten och att kommunicera det, avslutar Johan Götesson.

Om du har någon synpunkt eller några frågor, vänligen kontakta oss.
Johan Götesson, Ambassador
0706-491106
johan@gotessons.se