Nyheter - 29 maj 19

NYA MAJORITETSÄGARE

ACCENT EQUITY KOMMER SOM NYA MAJORITETSÄGARE ACCELERERA GÖTESSONS INTERNATIONELLA TILLVÄXT

• Investmentbolaget Accent Equity 2017 har förvärvat aktiemajoritet i Götessons- gruppen från Connecting Capital.

• Accent Equity kommer att stödja ledningen och fortsatta delägarna i sin resa med hög tillväxt, samt accelerera företagets internationella expansion.

• Götessons designar innovativa lösningar för arbetsmiljö, inkluderat produkter som förbättrar akustik, sittmöbler och konsulttjänster för kontor, hotell och andra miljöer.

ULRICEHAMN 2019-05-29

Götessons med säte i Ulricehamn, Sverige, grundades 1984 och har sedan dess utvecklats till en internationell grupp som erbjuder ett komplett utbud av arbetsmiljölösningar, med fokus på kontorsytor. 

Gruppen förses med akustisk konsultexpertis av Akustikmiljö, i Falkenberg, Sverige. Götessons breda produktutbud inkluderar idag bords- och golvskärmar, belysning, vägg- och takabsorbenter, sittmöbler och tillbehör för kontorsmiljö. Under 2018 omsatte gruppen cirka 300 miljoner SEK med en tillväxt av, i genomsnitt, 18% per år sedan 2015. Totalt har gruppen cirka 100 anställda. 

Accent Equity 2017 L.P. har förvärvat andelarna från den befintliga majoritetsägaren Connecting Capital och vissa nyckelanställda. Ledningen och Johan Götesson, son till grundaren Ola Götesson, kommer att återinvestera tillsammans med Accent Equity och kommer att fortsätta utveckla gruppen i nära samarbete med Accent Equity. 

”Vi är mycket glada att Accent Equity ansluter sig till vår resa. Vi känner oss säkra på att Accent Equity kommer att förse oss med den erfarenhet, stöd och resurser vi behöver för att fortsätta utveckla vår internationella närvaro och vara ledande med våra innovativa produkter. Vi ser fram emot ett starkt partnerskap och är väldigt optimistiska gällande vår tillväxttakt”, säger Emil Johansson, VD på Götessons. 

”Vi är väldigt imponerade över den starka tillväxtutveckling Götessons ledningsgrupp utfört och är nu ivriga att påbörja vårt partnerskap. Det är extra uppmuntrande att ha ett väldigt motiverat team som ansluter sig till Accent Equity som delägare. Vi ser väldigt mycket fram emot att hjälpa till med gruppens internationella expansion och att fortsätta stödja Götessons framgångsrika produktutveckling”, säger Niklas Sloutski, Partner och VD på Accent Equity Partners AB, kapitalplaceringsrådgivare till Accent Equity 2017 L.P.

För mer information, vänligen kontakta:

Niklas Sloutski, Partner och VD på Accent Equity Partners AB:+46 70 300 99 59
Emil Johansson, VD på Götessons Industri AB:+46 321 68 77 22 

Om Accent Equity:

Accent Equity grundades 1994 och är en av Nordens pionjärer inom kapitalinvestering. Sedan dess har Accent Equity fonder investerat i 85 företag, varav 67 investeringar har realiserats. Accent Equitys ambition är att utveckla portfolions företag till Nordiska, Europeiska och Globala ledare genom hållbara operativa förbättringar såväl som sina strategiska positioner. Accent Equity Partners är kapitalplaceringsrådgivare till alla Accent Equity fonder. www.accentequity.se

Om Götessons:

Götessons Industri AB, grundat 1984 av Ola Götessons, utvecklar och producerar produkter med en hög nivå av funktionalitet, design och innovation för en ergonomisk och bekväm arbetsmiljö. Slutkunderna inkluderar främst grupperna kontor, konferensmiljöer och hotell. Götessons produkter säljs genom säljkårer i främst Europa. Gruppen inkluderar även dotterföretaget Akustikmiljö i Falkenberg AB, aktiv inom tillverkningen av miljövänliga akustiska produkter för både skol- och förskolemiljöer, arkitekter och musikstudios.