Enviroment

KVALITET I FOKUS

Självklart är Götessons certifierade enligt både ISO 9001 och ISO 14001. Vi har även en mängd produkter Svanenmärkta. Certifieringar säger inte alltid så mycket om det dagliga arbetet för högre kvalitet och bättre miljö.
– Miljö och kvalitetsarbetet pågår ständigt. Den dagen man är nöjd kommer det få negativa effekter. Jag tror inte att det finns en enda produkt i världen där man inte kan hitta förbättringar på dessa båda områden säger Stellan Bygård som är Kvalitets- och Miljöansvarig på Götessons.

Med hög omsättning och därmed mycket frakter är leveranserna en viktig faktor. Vi har gjort stora förbättringar och sparar på så sätt mycket koldioxidutsläpp varje år. Man får inte se miljöarbete som en kostnad. För oss är det precis tvärtom. Effektiva och korrekta produktionsprocesser ger oss snarare en ekonomisk fördel. Samtidigt sparar man på miljön. En ”Win – Win” situation helt enkelt.
– Detsamma gäller kvalitetsarbetet. Vi har självfallet mycket tuffa mottagningskontroller på samtligt material som kommer in till oss. Detta är bara en liten del i arbetet. Att ständigt vara vaken på nya idéer och sätt att förbättra kvaliteten är något som ständigt är en faktor på Götessons och därmed hos våra leverantörer.

Vi frågar vår kvalitet och Miljöansvarig en fråga till - Vad skulle du säga visar att Götessons är ett kvalitetsmedvetet företag?
– Det lätta svaret är den uppföljning som görs av reklamationer från kunder. Vi ligger på oerhört låga siffror som de flesta företag skulle vara väldigt stolta över. Att vi ständigt kontrollerar våra produkter med mycket kritiska ögon och faktiskt är väldigt nöjda är mer en bonus för oss. Kvalitet är ju inte heller bara en fråga om produktkvalitet. Våra leveranstider och vår service till våra kunder är normalt sett oerhört bra. Det är inte ofta vi får en förfrågan som vi på något sätt inte löser på ett bra sätt.

 

Om du har någon synpunkt eller några frågor, vänligen kontakta oss.
Stellan Bygård
Kvalitets- och Miljöansvarig

0321-687761 

stellan.b@gotessons.se

 

CERTIFIKAT

ISO 9001:2015
ISO 14001:2015

SVANEN

ELKRETSEN

FTI

HÅLLBARHET HOS GÖTESSONS